back to top
4.6 C
İstanbul
23 Kasım 2024 Cumartesi
4.6 C
İstanbul
Ana SayfaGündemRekabet Kurulu'ndan Bağdat ve Deva Baharat’a 2,8 milyon TL ceza

Rekabet Kurulu’ndan Bağdat ve Deva Baharat’a 2,8 milyon TL ceza

Rekabet Kurumu, Bağdat ve Deva Baharat’a uzlaşma ile sonuçlanan soruşturmada yaklaşık 2,8 milyon TL para cezası verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruda, şu ifadelere yer verildi:

“Bağdat Baharat’a ve Deva Baharat’a uzlaşma ile sonuçlanan soruşturmada yaklaşık 2,8 milyon TL para cezası verildi.

Rekabet Kurulunun 4 Ocak 2024 tarihli ve 24-01/5-M sayılı kararı uyarınca Bağdat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi’nin ve Deva Baharatları Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediğinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

Bağdat Pazarlama Ticaret Limited Şirketi’nin ve Deva Baharatları Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi aynı ekonomik bütünlük içerisinde faaliyet göstermesi sebebiyle, soruşturma kapsamında söz konusu iki şirket “Bağdat ve Deva Ekonomik Bütünlüğü” olarak tek bir teşebbüs olarak değerlendirilmiştir.

Soruşturma süreci devam ederken Bağdat ve Deva Ekonomik Bütünlüğü tarafından sunulan uzlaşma metni, Rekabet Kurulunun 18 Nisan 2024 tarihli ve 24-19/423-173 sayılı kararı ile kabul edilmesiyle birlikte soruşturmanın sonlandırılmasına karar verilmiştir.

Bu kapsamda Bağdat ve Deva Ekonomik Bütünlüğü, alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlediğini ve bu suretle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiğini kabul etmiştir. Soruşturmanın uzlaşma usulü ile sonlandırılması sebebiyle idari para cezasında yüzde 25 oranında indirim uygulanarak Bağdat ve Deva Ekonomik Bütünlüğüne 2 milyon 788 bin 758 TL idari para cezası verilmiştir.

Bilindiği üzere, 16 Haziran 2020 tarihli ve 7246 sayılı Kanun’la 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 43. maddesinin beşinci fıkrasına getirilen değişiklikle rekabet hukuku mevzuatına kazandırılan uzlaşma uygulaması kapsamında Kurul, ilgililerin talebi üzerine veya resen, soruşturma sürecinin hızlı bitirilmesinden doğacak usuli faydaları ve ihlalin varlığına veya kapsamına ilişkin görüş farklılıklarını göz önüne alarak uzlaşma usulünü başlatabilmekte ve soruşturmanın sonlandırılmasına karar verebilmektedir.”

KaynakİLKHA
İlgili Haberler

CEVAP YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

Son Yorumlar