back to top
17.2 C
İstanbul
16 Ekim 2024 Çarşamba
17.2 C
İstanbul
Ana SayfaYazarlarMilli İrade Gaspı!

Milli İrade Gaspı!

Doğru işler yaptığında desteklediğimiz iktidarı yanlış yaptığında da eleştirme hakkına sahibiz diye düşünüyorum.

31 Mart 2024 seçimlerinin üzerinden 5 ay geçti. Seçim meydanlarında milleti, “bize oy vermezseniz hizmet alamazsınız” diye tehdit eden iktidar, çok ağır bir yenilgi aldı ve ikinciliğe geriledi. Birçok belediyesini kaybetti. 2015 Haziran-Kasım sendromuna dönüşmüş olacak ki iktidar SGK kartını ortaya koydu ve SGK alacaklarının cebri icra marifetiyle tahsil yoluna gideceğini açıkladı.

Çeşitli siyasi partilerden tepkiler gecikmedi; Belediyeler elinizden alınınca mı SGK alacakları aklınıza geldi diye…

İktidarda olmanın nimeti!

Rakip görülen partilere operasyon çekmek için kamu gücünü sonuna kadar kullanabilirsiniz; gayr-i ahlaki de olsa bir beis yoktur. Muhalefetteki parti açık vermemek ve her türlü baskıya/operasyona karşı kendini ispatlamak zorundadır. Ancak bu durum farklıdır. Kamu gücünü kullanarak milli irade gaspında bulunmak siyasi nezakete aykırıdır. 30’a yakın belediyenin ve 20’nin üzerinde milletvekilinin AK Parti’ye geçeceği konuşuluyor. Aslında bu milli iradeye bir darbedir. Bu normal bir durum değildir. Olağanüstü hallerde bile böyle bir operasyon yaşanmamıştır.

İktidar partisinin bu operasyonu CHP’ye karşı değil, sahada çok ciddi karşılık bulan Yeniden Refah Partisi’nedir.

Yerel seçimlerde yüzde 6.19 oyla büyük bir başarı elde ederek Türkiye’nin en büyük 3. Partisi olan Yeniden Refah Partisi muhtemeldir ki iktidar partisinin en büyük endişesi haline geldi.

Yeniden Refah Partisi’nin; İstanbul Sözleşmesi’ne karşı çıkması, LGBT derneklerinin varlığına itiraz etmesi, Covid-19 pandemisi döneminde zorunlu aşı uygulamasını eleştirmesi, nafaka hakkının sınırlandırılmasını savunması, sokak köpeklerinin ıslah edilmesi gerektiği konusundaki görüşleri, “küreselciliğe karşı yerliciliği” savunan, “yerlilik, millilik, muhafazakâr ve güvenlikçi” vurguları sahada çok ciddi karşılık buldu.  Bu karşılığın sandığa yansıması iktidarda paniğe neden oldu.

Görünen o ki bu operasyonda en büyük mağduriyeti Yeniden Refah Partisi’nin yaşayacağı kuşkusuzdur. Ama yerel seçim öncesi milletin hizmet almama tehdidinden daha büyük bir etkiye sahip olacaktır. Yeniden Refah Partisi’nin yükselişine de engel değil katkı sağlayacaktır. Yeniden Refah Partisi’nin de yaşanılanları sahada millete taşıması ve her zamankinden daha fazla çalışması gerekir.

Selam ve dua ile…

Yazarın Son Yazıları

İlgili Yazılar

CEVAP YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

Son Yorumlar