back to top
15.4 C
İstanbul
16 Ekim 2024 Çarşamba
15.4 C
İstanbul
Ana SayfaYazarlarRefah Sınır Kapısından Bâb-ı Hümâyun Kapısına

Refah Sınır Kapısından Bâb-ı Hümâyun Kapısına

Refah sınır kapısından ateşler ve âhlar yükseliyor. Silahsız ve savunmasız nice mazlum ana, baba ve bebe canlı canlı yanıyor. Yine de Gazzeli müminler şanlı direnişini devam ettirerek ve şehadete kanat açarak en izzetli ve destansı günlerini yaşıyor.  Bu zulme sükût eden biz Müslümanlar ise maalesef en zelil anlarımızı yaşıyoruz. Çünkü onlar Mümin biz ise Müslümanız.  

“Onlara de ki: Siz iman etmediniz. Fakat ‘Müslüman olduk’ deyin. Çünkü iman henüz kalplerinize girmedi.” (Hucurât 49/14).

Elbet bu sıkıntılarının ardından müminler için Allah’ın vaadi var; “Biz Mü’minlere yardım etmeyi üzerimize borç kıldık.” (Rûm 30/47).

Fakat seyirci kalan Müslüman içinse İlâhî ikaz ve tehdidin olduğunu unutmamak gerek; “Bir de zalimlere (sevgi beslemek, yağcılık yapmak veya yaptıkları işlere rızâ göstermek suretiyle) meyletmeyin; sonra size ateş dokunur (Cehenemlik olursunuz). Allah’tan başka yardımcılarınız da yoktur; sonra azabından kurtarılamazsınız.” (Hûd 11/113)

Refahta yükselen ateşlerin arasında Kudüs’ün özgür kalmasının bedelini omuzlayan bir kadının çaresiz feryadı yükseliyor;  “Va Mutasımah! Neredesin Mutasım!”

Çaresizlik içinde bin yıl önce Rum valisi tarafından malı, mülkü ve namusları yağmalanan kasabanın birinde eziyet ve işkence altında olan bir kadın “Neredesin Mutasım” diye feryat etmişti. Rum valisi “Tabi ya, Mu’tasım beyaz atlı ordularıyla şimdi gelirde seni kurtarır” diyerek alay etmişti. Durumu haber alan Mutasım, “Müminlerin Emiri Mu’tasım Billah’dan Rumların köpeğine! Bir ucu burada (Bağdat) öteki ucu da orada (Amuriye) olacak bir orduyla üzerine geliyorum.” tehdidiyle beyaz atlı 4.000 süvari ile harekete geçmişti.

Refah’tan yükselen “Va Mutasımah!” feryadı 1200 yıl önce ölmüş Mutasım’a değildir. Bilakis “Kudüs Kırmızı Çizgimizdir” diyen Anadolu halkına bir çağrıdır. Refah’ta canlı canlı yanan bebelerin arşa yükselen figanı Topkapı Sarayının Bâb-ı Hümâyun kapısında “Ye’vâ ileyhi küllü mazlûmin / Kim bir zulme uğrarsa bu kapıya gelsin!”  yazan milletedir.

Şayet “Va Mutasımah!” çağrısına icabet etmezsek “Vah Anadolu’ya!”

Öyle görülüyor ki maazallah Refah’taki ateş hepimizi yakacak.

Ne diyelim Allah halimizi de kalbimizi de biliyor!

Öyle ya Şampiyon Galatasaray (!)

Yazarın Son Yazıları

İlgili Yazılar

1 Yorum

CEVAP YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler

Son Yorumlar